SIA "SNAILLAT" nosaukumu veido divi vārdi: SNAIL (tulkojumā no angļu valodas - gliemezis) un LAT - Latvija.

SNAILLAT ir jauns uzņēmums, kas piedāvā  unikālus produktus no vīngliemežiem-  radītus un ražotus LATVIJĀ.

Esam  pateicīgi kristiešu mūkiem, kuri šo burvīgo gliemežu šķirni ieveda Latvijā 15. un 16. gadsimtā  no Dienvideiropas un Viduseiropas. Sākumā gliemeži audzēti klosteru dārzos, lietoti kā ārstniecības līdzeklis un gavēņa laikā - kā gaļas    aizvietotājs.

Vīngliemeži vīnu nedzer, bet vīns lieliski  garšo cilvēkiem, kas ēd gliemežus. Latviešu valodā nosaukums "vīngliemezis", jādomā, ienācis no vācu valodas "Weinbergschnecken", burtiski tulkojot – vīna kalna gliemeži. Pārņemot šo nosaukumu latviešu valodā, tas ticis saīsināts uz "vīngliemeži'.

Vīngliemeža tulkojums:

  • latviski: īstais vīngliemezis (parka vīngliemezis);
  • angliski: Burgundy snail, Roman snail, edible snail;
  • vāciski: Weinbergschnecke;
  • zviedru: vinbergssnäcka;
  • igauņu: harilik viinamäetigu;
  • lietuviešu: vynuoginė sraigė;
  • krievu: улитка виноградная.

Vai Tu zināji?

  • Vīngliemežu patēriņš katru gadu pārsniedz 100 tūkstošus tonnu, turklāt pieprasījums pēc tiem ar katru gadu pieaug;
  • Šīs delikateses patēriņa ziņā par līderiem viennozīmīgi var uzskatīt Franciju, Itāliju, Spāniju un Grieķiju;
  • Gliemežu diēta ir ļoti efektīva, jo gliemežu gaļā ir trīsreiz vairāk olbaltumvielas nekā vistu olās, turklāt tā nesatur taukus un holesterīnu;
  • Aminoskābes sastāda 30% no gliemežu gaļas sastāva, kas to padara par spēcīgu afrodiziaku .


Vairāk par gardo delikatesi - vīngliemezi, var lasīt šeit:  uzzini vairāk!